• info@mabeusz.hu
  • 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 19

MABEUSZ: ismét díjazták a legjobbakat

Immár hagyományos évindító tag- és közgyűlésén adta át a 2019-es év legjobb turisztikai szolgáltatóinak díjait a Magyar Beutaztatók Szövetsége.

A Continental Hotelben megrendezett eseményen Kálmán István alelnök köszöntője után Géher Zoltán, a szálloda igazgatója üdvözölte az egybegyűlteket. Elhangzott, hogy egy évvel ezelőtt a Continentalt választotta meg a MABEUSZ az Év szállodájának. Ezek után Fekete Magdolna, a Magyar Turisztikai Ügynökség nemzetközi részlegének megbízott igazgatója nyitotta meg hivatalosan az eseményt, kiemelve, hogy szoros az együttműködés az MTÜ és a MABEUSZ között. Egy vidéki rendezvény miatt nem tudott részt venni a díjátadó gálán Könnyid László MTÜ vezérigazgató-helyettes, ezért Fekete Magdolna az ő szavait is tolmácsolta a hallgatóságnak.

Könnyid László szerint az MTÜ fontos kiemelt partnere a MABEUSZ, emlékeztetett arra is, hogy Kanel Judit MABEUSZ-alelnök tavaly Kőrösi Csoma-díjban részesült. A vezérigazgató-helyettes megköszönte a Hableány katasztrófája idején a MABEUSZ hatékony együttműködését a válságkommunikációban. Az is elhangzott, hogy a szövetséggel minden stratégiai kérdésben egyeztet az MTÜ, a jövőben a termékfejlesztés területére is ki akarják terjeszteni az együttműködést.

Ezek után került sor a díjazottak bemutatására, valamint a díjak átadására.

A MABEUSZ díjazottjai

Az Év szállodája: Hilton Hotel Budapest kapta, az elismerést a szálloda igazgatója, Peter Knoll vette át.

Az Év étterme: Múzeum Kávéház Budapest, az elismerést a helyet 2008 óta vezető Budai Zoltán vette át.

Az Év turisztikai terméke: Monster Roller, az elismerést Tóth Balázs ügyvezető vette át.

Az Év MABEUSZ Partner-díját Pap Máriának, a BFTK turisztikai divízióvezetőjének nyújtottuk át a sok közös szakmai program megvalósításáért.

Az Év beutaztatója: Réfi-Oszkó Dorottya, üzletfejlesztési igazgatója, társtulajdonosa.

A rendezvényen szóba került a kérdés, hogy milyen hatással lesz a koronavírus a turizmusra. Mint elhangzott, nem végleges leállásnak kell a mostani helyzetet tekinteni, hanem egy kényszerű szünetnek, ami alatt tréningekkel, termékfejlesztéssel lehet felkészülni a válság elvonulása utáni valóságra.

A díjátadó gálaebéddel zárult a hotel éttermében.