• info@mabeusz.hu
  • 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 19

2019. január 31. – Díjazta a 2018-as év legjobbjait a MABEUSZ

A Hotel Momentsben megrendezett koktélpartin Kálmán István, a szervezet alelnöke elmondta, hogy a díjátadót megelőzően a szövetség képviselői workshop keretében találkoztak a Magyar Turisztikai Ügynökség néhány külpiaci specialistájával. Az alelnök megítélése szerint „hosszú évekre meghatározó együttműködés” formálódik a nemzeti turizmusmarketing szervezettel.

Ezután elhangzott, hogy a MABEUSZ-ban tavaly év végén tisztújítás történt. Amint arról korábban beszámoltunk, az elnöki posztot Magyarország és a közép-európai régió egyik legnagyobb kínai beutaztató vállalkozása, az EETS igazgatója, Lázár Judit vette át. Az elnök munkáját két alelnök: Kanel Judit (Continentaltravel) és a tavaly decemberben leköszönt elnök, Kálmán István (Liberty International) segíti. Kálmán István köszönetet mondott Makai Évának, aki hat éven át töltötte be az elnök-helyettesi posztot.

A 2018-as év szállodája a Continental Hotel Budapest lett. A hotel értékesítési igazgatója, Jakab Gábor egy francia síterepről Skype-on keresztül köszöntötte a hallgatóságot. Az év étterme díjat a Spoon hajó képviselője, Jenei Gábor vehette át. A legjobb turisztikai termék díját a dunai városnéző és éttermi hajókat üzemeltető Legenda Kft. kapta. A társaság képviselője, Németh György kiemelte, hogy 20 évvel ezelőtt egy darab bérelt hajóval indultak, ma már négy saját hajóval szolgálják ki a turistákat. Tavaly májusban állt forgalomba legújabb, 283 férőhelyes hajójuk, az idén pedig a kikötőjük megújítását tervezik. Végezetül az Év MABEUSZ-partnere elismerést adták át Erdei Bálint, a Cityrama ügyvezetője részére. „Legyen 2019 a közös szakmai lobbizás rekordéve!” – hangsúlyozta a díjazott szakember.