• info@mabeusz.hu
  • 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 19

2019. április 17. A szentendrei skanzenben jártunk

Idén szintet lép a Skanzen

Az új 500 fős rendezvényteremmel, incentive csoportok számára is ideális programokkal és egy hamarosan nyíló 100 fős szállodával vetné meg a lábát a rendezvénypiacon a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum.
“A Skanzen nagy előnye, hogy amellett, hogy élő módon mutatja be a teljes Kárpát-medence sokszáz éves épített örökségét, autentikus és minőségi alternatív programokat is képes felvonultatni – emelte ki a Skanzenben található szolgáltató egységek vezetője, Aranyos Sándor.a Magyar Beutaztatók Szövetségének tanulmányútján. A létesítmény az egyéni látogatók mellett egyre inkább épít a szabadidős és incentive csoportokra, esküvőkre, céges rendezvényekre, csapatépítő tréningekre. Idén még nagyobb szerepet szánnak a fogadóépületben működő kávézónak a “Resti”-nek, amely teraszával és a peronnal egybenyitva 120 fős rendezvényeknek nyújthat kellemes, nosztalgikus helyszínt egy XIX. századi vidéki vasútállomás kulisszáival.

“Az elmúlt két évben megújult a Jászárokszállásról átmentett, 1800-as évekből származó étteremként működő fogadó, amelyben immár 150-160 főt tudunk egyszerre vendégül látni elsősorban magyaros konyhával, de kérésre a nemzetközi ételeket is el tudjuk készíteni. Újdonságként, szeretnénk elindítani, hogy úgynevezett gasztrojeggyel most már csak ebédelni is bejöhessenek csoportok a Skanzenbe. Az egyéni vendégek önkiszolgáló módon 3-5 fogásból válogatva tudnak minden nap étkezni – tudtuk meg a marketingért és értékesítésért felelős Sándor Kingától.

A Fogadó szomszédságában, azzal egybenyithatóan épült fel tavaly a Skanzen Vigadó, egy széksorosan 500, körasztalosan 350 főt befogadó rendezvényterem, amely megörökölte és csodásan újrahasznosította az egykori Vidámpark dodzsempályájának faszerkezetét. Szimpatikus megoldás, hogy az eredeti szerkezethez szabták az épületet. A Vigadóval szembeni hatalmas területen egy különálló rendezvénysátor is felállítható.

A csoportoknak szóló bevált programjaik között szerepel az egyórás sétával egybekötött ebéd vagy a gulyásfőzés és a borkóstolás. Népszerű látogatóprogramjuk csoportok számára  a kóstolóval és kézműves tevékenységgel színesített másfél-két órás séta is a múzeum területén tárlatvezetéssel, akár angol nyelven is. “Mivel a Skanzen hatalmas területet ölel fel, ennyi idő alatt csak egy tájegységet lehet teljeskörűen bejárni, és leginkább a Kisalföld alkalmas arra, hogy átfogó képet nyújtson a külföldiek számára. Az az idegenvezető, aki rendszerint maga kalauzolja a területen az utasait és elmélyült tudást szeretne szerezni a Skanzen látnivalóiról, részt vehet egy 4 alkalmas továbbképzésen is a múzeum szervezésében. A magyar fajtákat bemutató állattartó tanya új lóval gyarapodott, amely hamarosan lovaskocsit is húzhat majd. Ez az attrakció sokáig hiányzott a palettáról. A nagy távolságok miatt a közel 60 hektáron a fogat mellett jó választás a múzeum kerékpárparkjaés a saját bicikli is” – tudtuk meg Róna Kriszta rendezvényszervezőtől.

A múzeum legújabb szolgáltatásával, a kovászos kenyérsütéssel az incentive csoportokat is garantáltan el lehet varázsolni. Aki egyszer meghallgatja Ormós Gabriella  szavait és végignézi, hogyan készíti nagyanyáink módszerével a kenyeret, soha többé nem akarja nagyipari élesztős hamisítványokkal mérgezni magát. A kóstolóval is egybekötött “show” végén pedig buzgón teszi el a tőle kapott profi kovászt, hogy otthon maga süsse vele a napi betevőt. A program angol nyelven is rendelhető

Nemsokára saját szálláshelye is lesz a múzeumnak. Alsó szintjén kétágyas szobák, köztük akadálymentesített illetve  nászutas szobák is lesznek, a felső emeleten pedig négy férőhelyes, emeletes ágyas szobák kapnak helyet. A ház erősségei többek között a színvonalas közösségi terek és a természetközeli fekvéslesznek.

A múzeum keddtől vasárnapig tart nyitva, de megállapodás esetén hétfőnként is tudnak csoportokat, eseményeket fogadni. A vendégeket elsősorban ebédre várják, de a csoportokat igény szerint vacsorával is ki tudják szolgálni.