hu/en/fr/es/it

2016.június 16. - Taggyűlés

2017.03.28

Rak-Park Projekt - Timár Benedek előadása (Főpolgármesteri Hivatal / Városépítési Főosztály | Városfejlesztési Osztály) - 2030-ig tartó városfejlesztési koncepció része ez a projekt, amely 3 szakaszra tagolódik:

  1. Kossuth tér – Fővám tér - 2019 nyarára várható, össze kell hangolni a Lánchíd felújításával
  2. Kossuth tér – Dagály fürdő - a vizes EB (Dagály törvény) miatt elsőbbséget élvez,  2017. márciusra, de legkésőbb májusra kész kell legyen
  3. Budai oldal: Kolossy tér – Döbrentei tér

Cél egy  10 km hosszú Duna promenád létrehozása a Dagály fürdőtől a Rákóczi hídig, legyen sétaút a Duna mellett. Megmarad az autós közlekedés is, de erősen csökkentve. A budai oldal közlekedését felgyorsítják ennek ellentételezésére, biztosítva az akadálymentes haladást. Megmaradnak a hajókikötők (nemzetközi, szállodahajók, BKK), a Dráva utcánál lesz egy nagyobb kapacitású parkoló. A Széchenyi téren 2020-ig nem lesz radikális átalakítás.
Felújítják a Margitszigetet is, a föbb gyalogos utakat, atlétikai stadiont, kiépül a csatornahálózat.

 Tímár Benedek megígérte, hogy továbbítja kéréseinket, észrevételeinket:

  • legalább összességében ne csökkenjen a buszparkolók száma
  • vegyék figyelembe az Akadémiánál a parkolók kialakításánál, hogy  ezt puffer parkolónak is használjuk a belvárosi nagy szállodák elérhetőségéhez. Így azoknak onnan közvetlenül elérhetőnek kell lenni.
  • legyen megfelelő méretű buszforduló a Dráva utcánál

Várkert Bazár - Sikota Krisztina előadása

Vár Gondnokság: vagyonkezelő cég / Várkert Bazár: kulturális cég

A Várkert Bazár célja, hogy a kultúra és turizmus színtere legyen. Szerveznek koncerteket, kulturális rendezvényeket, vannak garantált idegenvezetések is. Bejelentkezéssel lehet angol, német, francia héber nyelven is vezetést kérni. A rendezvényterem bérlésénél csak a Várgondnokság által megbízott kizárólagos catering és technika céggel lehet dolgozni.

Citadella - most találgatják mi legyen belőle, ötletelés szinten van a dolog. A Várgondnokság jelenlegi feladata az állagmegóvás.


Helyszín: Várkert Bazár, Testőrpalota vetítőterme