hu/en/fr/es/it

2016.december 15. – tisztújító közgyűlés

2017.03.28

Kálmán István elnök távollétében Kanel Judit alelnök olvasta fel az elnök beszámolóját a 2015. január 1.-2016. december 31. közötti tevékenységről, melyet a tagság egy hangúlag elfogadott.

Makai Éva beszámolt a legutóbbi Fővárosi Kerekasztal üléséről.
Dr.Princzinger Péter elmondása szerint meg fog épülni a nagy befogadóképességű kongresszusi központ Budapesten, de vannak még nyitott kérdések (időpont, helyszín)

MUISZ meghívott vendégként vett részt a közgyűlésen.  Dr Erdei Bálint elnök fontosnak tartja, hogy HIPA ügyben sürgősen lépnie kell a szakmának.

Békássy Tamás friss információi a közlekedéssel kapcsolatban: Tervek szerint a Hungária körúton belül max. 4 órát tölthet el egy busz, ebből max. 1 óra lehet a parkolás.Az M3 bejáratánál, a felüljárónál, 1000 fős parkolót akarnak kialakítani. 2017. januártól kb. 2 hónapig csatornaépítés miatt egyáltalán nem lehet felmenni a Várnegyedbe. A minisztériumok odaköltözése után kb. 4000 fő fog ott dolgozni.   A BKK ígérete szerint kidolgozza hogyan közelíthessék meg a turista buszok a látványosságokat. Liget projekt: a Szabolcs utcában lesz parkoló, az Ajtósi Dürer sorban lesz a beszállítás.

Tisztújításeredménye az Alapszabályzatban megfogalmazott eljárás lefolytatása alapján:

  • Elnök        - Kálmán István   
  • Alelnökök -  Kanel Judit és Makai Éva

Éttermi ÁFA 2017-től  - Rácsai Ágnes elmondja, hogy megkapták a 2017 január 1-től érvénybe lépő új szabályozást az éttermi ÁFA vonatkozásában. Sok kivétel van a 18 % ÁFA alól. Vannak benne nehezen értelmezhető fogalmak és nem egyértelmű megfogalmazások. Nagy a bizonytalanság a szolgáltatók körében is, hogy mit milyen kulcsba soroljanak, érdemes lenne már az ajánlatban bekérni, hogy milyen ÁFA-t számolnak fel.

Helyszín: Buddha Bar hotel